breinstorm.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Theeleut

  Sommige mensen delen de wereldbevolking in in twee groepen. Hondenmens of kattenmens. Nederlander of Anderlander. Rolling Stones of Beatles. Thee of koffie.

  Ik heb mijzelf altijd beschouwd als een theedrinker. Theedrinkers zijn rustig, bedachtzaam, gezond en doen aan yoga. Heel anders dan die koffieleuten, die hun portie cafeine nodig hebben om scherp te blijven, om deadlines te halen en wakker te blijven. Ik ben een relaxed persoon. Misschien niet heel gezond, maar de enorme plenzen thee die ik dagelijks naar binnen goot, vormden voor mij wel een signaal dat het allemaal niet zo erg was. Ok, zegt de gezondsheidstest, je eet geen groente en nauwelijks fruit, je loopt 20 meter op een dag en sport niet, maar gelukkig drink je bergen thee en geen koffie. Een hele geruststelling dat ik toch nog iets goed deed. Thee is goed. Koffie is slecht.

  Maar toen. Op een dag zette iemand mij mokka voor. Een warme drank, zo uit de magnetron, samengesteld uit melk en poeder. En ik vond het lekker. Ik kocht het mokkagebeuren voor mezelf en langzaam maar zeker veranderde mijn ochtendtheeritueel in een ochtendmokkaritueel. Niet zo zoet als chocolademelk en niet zo bitter als koffie. En niet zo smaakloos als thee, al durf ik dat natuurlijk niet toe te geven.

  Toen, op een andere dag, wilde ik uit de koffieautomaat op de faculteit mokka halen. Mokka bestond niet volgens het apparaat. Wel cappuccino. Voor alles een eerste keer dacht ik, en cappuccino bleek lekker te zijn. In het cafe tegenover het restaurant bleek cafe au lait ook lekker te zijn. Lijk ik nu niet verdacht veel op een rasechte koffiedrinker? vroeg ik mij terstond af. Verwoed drink ik nu mijn koppen thee, om mezelf ervan te verzekeren dat ik toch echt, echt geen koffieleut ben.

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl